3. Afd Vega Vintercup 2021-2021

3. Afd Vega Vintercup 2021-2021

Information and registration

Sunday
16 January 2022

Om Vintercuppen

Vega Cykler Vintercup er en motions cup for MTB cykler med 26”, 27,5″ & 29” hjul. EL-MTB’er og Cykel-Cross cykler er ikke tilladt. Som tidligere år indeholder cuppen 6 afdelinger placeret jævnt hen over vinteren. Cuppen afvikles på rundstrækninger i 6 Nordsjællandske skove. Rundstrækningerne er typisk på ca. 4-8 km. Der køres med fast køretid 70 minutter plus at omgangen køres færdig. Ruterne har en fornuftig sværhedsgrad og kombinere mere teknisk single track med “transport strækninger” på grusstier.

Afd 1: Søndag d 7 November
Afd 2: Søndag d 19 December
Afd 3::Søndag d 16 Januar
Afd 4::Søndag d 30 Januar
Afd 5: Søndag d 27 Februar
Afd 6: Søndag d 13 Marts

For mere information - se løbets hjemmeside : 
https://www.vintercuppen.dk/

 

Regler

Cuppen køres over 6 afdelinger, 5 ud af 6 afdelinger er tællende. Cuppen køres som en konkurrence med en samlet vinder, en blandt kvinder og en blandt mænd. I de individuelle klasser (alder og køn) køres der om præmier til 1. 2. og 3 pladsen. Præmieoverrækkelsen finder sted ved sidste afdeling – i forbindelse hermed vil der være mad og drikke til alle, samt mulighed for bad.

Ejerchip:
Det forudsættes at man har en RunRuces ejerchip for at kunne deltage. Den kan allerede fra 14 september købes via dette link: RunRaces - RunRaces Ejerchip (bbtiming.com) 

Startnummer:
Der køres ikke med startnummer, da det er chippen, der identificerer Jer. Det anbefales, at man i baglommen har sit sygesikringsbevis eller et stykke papir, der viser hvem man er – hermed har vi mulighed for at yde bedst mulig assistance i tilfælde af at noget går galt.

Klasseinddeling:
Man konkurrerer indbyrdes i den aldersklasse man tilhører. Det er den alder, man har, når cuppen starter, der er afgørende. MTB’er med henholdsvis 26”, 27.5” og 29” konkurrerer på lige fod. Der skelnes ikke til om man kører på den ene eller anden type.

Klasser og start:
1. Herre — 17 år
2. Herre 18 — 29 år
3. Herre 30 — 39 år
4. Herre 40 — 49 år
5. Herre 50 — 59 år
6. Herre 60 – 69 år
7. Herre 70år og opefter

8. Kvinde — 17 år
9. Kvinde 18 — 29 år
10. Kvinde 30 — 39 år
11. Kvinde 40 — 49 år
12. Kvinde 50 — 59 år
13. Kvinde 60 – 69 år
14. Kvinde 70år og opefter

Vi starter i fælles flok, samlet start, – vi henstiller til, at man stiller sig efter styrke og evner. De stærkeste/hurtigste skal stå i første geled. Hermed undgår vi, at der dannes kø – husk det er aldrig sjovt at blive ”kørt ned” bagfra. Desuden ligger vi startsted så vi får en lille kilometer inden vi rammer første bakke eller smalle passage – hermed opstår også en naturlig sortering.

Rute & Regler:
Ruterne vil være på rundstrækninger med en længde på 4-8 km afhængig af rutens vanskelighed. Der køres på fast tid. Efter 70 min lukkes målstregen. Herefter får ingen lov til at køre ud på en ny omgang. Den person, der har kørt flest omgange på kortest mulig tid udråbes som dagens vinder.

Deltagelse er på eget ansvar og risiko. Cykelhjelm påbudt.

Point system individuelt:
Der gives point efter den individuelle placering den enkelte rytter opnår i hvert løb i de enkelte klasser. Antal omgange tæller mest, herefter er det tiden, der tæller. Det klasse opdelte point system er identisk med hvad vi har kørt med siden 2012/2013 sæsonen. Vi ønsker, at placeringen i de enkelte klasser ikke skal kunne påvirkes af ryttere der kører i en anden klasse eller af en rytter, der har anvendt en VegaDagchip.
1. plads = 1 point 2. plads = 2 point 3. plads = 3 point 4. plads = 4 point…
Og så fremdeles. Samlet set vil vinderen være den rytter med det laveste antal point. En ikke startet afdeling giver som en sidsteplads i den pågældende afdeling + 2 point.
Er der lige point mellem 2 ryttere, er placeringen i sidste afdeling afgørende for den endelige placering.
NB samlet vinder for herrer: For at kunne kåre den samlede vinder på tværs af herreklassen vil der også føres regnskab for herrerne som en samlet flok. Det sker efter samme model dvs. 1. plads = 1 point 2. plads = 2 point 3. plads = 3 point 4. plads = 4 point… Her skelnes blot ikke til aldersklasserne.
NB samlet vinder for kvinder: Tilsvarende som for herrerne skal der kåres en samlet vinder for kvinderne på tværs af aldersklasserne. Det sker ved, at føre regnskab for kvinderne som en samlet flok. Samme model dvs. 1. plads = 1 point 2. plads = 2 point 3. plads = 3 point 4. plads = 4 point… Her skelnes blot ikke til aldersklasserne.

 Event information
16 January 2022
Registration is closed